Hierover kun jij in gesprek gaan met oud-minister Ed Nijpels

Foto: Pixabay

Inwoners van Zeeland kunnen in gesprek gaan met oud-minister Ed Nijpels over het landelijk Klimaatakkoord. Op woensdagavond 31 oktober 2018 organiseren de initiatiefnemers van het Zeeuws Energieakkoord een bijeenkomst in CineCity in Vlissingen van 17.00 tot 18.30 uur. Iedereen is welkom, laat de provincie weten.

Nijpels gaat in op wat het Klimaatakkoord voor Zeeland betekent. Deze bijeenkomst is tegelijkertijd de aftrap voor het Zeeuwse deel. Partners van het Zeeuws Energieakkoord werken samen aan een plan voor een energieneutraal Zeeland in 2050. Verder staat de energietransitie in Zeeland – het overgaan op schone energiebronnen – centraal deze avond.

Energietransitie

Ed Nijpels is de voorzitter van het Klimaatberaad. Het Klimaatberaad is het coördinerend overlegorgaan om tot een nationaal Klimaatakkoord te komen naar aanleiding van de in Parijs gemaakte klimaatafspraken. Nijpels is door de regering aangesteld om met voorstellen te komen voor het terugdringen van broeikasgassen in Nederland. Brandstoffen zoals benzine, diesel en gas veroorzaken uitstoot en warmen daarmee de aarde verder op. Het proces van het overgaan op schone vormen van energieopwekking, noemen we ‘de energietransitie’.

Zeeuwse sectortafels

Iedere regio, en dus ook Zeeland, moet nadenken over energie- en klimaatoplossingen. Zeeland richt verschillende sectortafels in. Die hebben de opdracht om kansen te benutten en het Zeeuwse hoofdstuk in het landelijk klimaatakkoord te schrijven: Parijs op zijn Zeeuws. Nijpels gaat in op wat het landelijk Klimaatakkoord voor Zeeland betekent. Deze bijeenkomst is tegelijkertijd de aftrap voor de Zeeuwse sectortafels.

Wilt u alles weten over de energie- en klimaatplannen voor Zeeland? Wilt u hierover meepraten en of ideeën aandragen? Mis deze kans niet. Meld u nu aan voor deze interactieve en informatieve bijeenkomst via het formulier: https://fd9.formdesk.com/provinciezeeland/Zeeuwse_Energie_Dialoog

article
4995
Hierover kun jij in gesprek gaan met oud-minister Ed Nijpels
Inwoners van Zeeland kunnen in gesprek gaan met oud-minister Ed Nijpels over het landelijk Klimaatakkoord.
https://reimerswaal.nieuws.nl/activiteit/4995/hierover-kun-gesprek-gaan-oud-minister-ed-nijpels/
2018-10-11T12:12:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/276/2018/10/08171115/bulb-2368396_1280.jpg
Activiteit