16 December, Kerstconcert Fortissimo en Mea Dulcea in Bergen op Zoom

Foto:

Op zondagmiddag 16 december 2018 om 15 uur verzorgen mannenkoor Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea hun traditionele Kerstconcert.

Het concert wordt gehouden in de Sint Catharinakapel te Bergen op Zoom, ook bekend als de kapel van ’t Ketrientje.
Beide koren zingen vooral hedendaagse en 20ste eeuwse muziek. Er staan natuurlijk ook traditionele Engelse carols en Nederlandstalige liederen op het programma.

Mannenkoor Fortissimo, dat dit jaar haar 60-jarig jubileum viert, staat onder leiding van Kristin Roland.
Mea Dulcea wordt gedirigeerd door Ted van der Heijdt. Het vrouwenkoor zingt een aantal bijzondere kerstliederen.

Van oudsher zijn Mea Dulcea en Fortissimo met elkaar verbonden. Beide koren hebben hun oorsprong in de wijk ’t Fort. Tijdens het jubileumconcert op 17 november stonden de koren samen op het podium in een vol bezette Gertrudiskerk.

Elk jaar is het een feest om samen het kerstconcert te verzorgen.

Toegang van dit sfeervolle Kerstconcert op 16 december om 15.00 uur is gratis. De opbrengst van de vrijwillige collecte na afloop van het concert zal dit keer gaan naar
scholingsprojecten in Cambodja. Anja van der Lienden, die als verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis werkt, doet daar vrijwilligerswerk. De opbrangst van de collecte gaat volledig naar de projecten in Cambodja.

Dit kerstconcert is een uitstekende gelegenheid om de sfeer van de monumentale kapel te beleven. Wij verwachten weer een grote opkomst. Kom dus op tijd, dan vindt U een goede zitplaats. De ingang van de kapel is aan de Klaverstraat.