Rovers Run, obstacle run 22 juni 2019

Foto:

Op zaterdag 22 juni 2019 vindt de vierde editie van de Rovers Run plaats bij Fort de Roovere in Halsteren.

Hou jij ervan om je grenzen te verleggen en ben je niet vies van modder, zand en water? Dan is de Rovers Run echt iets voor jou. Ook dit jaar wordt de opmars van de Franse veroveraars (deelnemers) naar Fort de Roovere flink bemoeilijkt door nieuwe uitdagende hindernissen (maar liefst meer dan 200 obstakels bij de 42 km!) op te werpen.

Uitdaging op maat

Om voor iedereen een passende uitdaging te creëren, zijn er verschillende afstanden. Zo is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en families een speciale Family Run van 3 kilometer. Op veler verzoek moeten ook de kids dit jaar via de ondergelopen Mozesbrug het fort zien te bereiken. En zoals altijd mogen stoere papa’s, mama’s en oudere broers of zussen hen hierbij helpen! Ze moeten hier wel een eigen ticket voor aanschaffen. Voor mensen vanaf 12 jaar is er een parcours van 7 of 14 kilometer. En de getrainde sporter kan de uitdaging aangaan met een parcours van 21 of zelfs 42 kilometer, waarbij de deelnemer minimaal 18 jaar dient te zijn. Nieuw bij deze editie is dat er twee wedstrijdvakken zijn voor de 7 en 14 km, speciaal voor de fanatiekelingen die het fort in recordtijd willen veroveren!

Sport, natuur en historie

De Rovers Run is een evenement dat sport, natuur en historie met elkaar verbindt. Het beleg van Fort de Roovere door de Fransen in 1747 herhaalt zich op 22 juni 2019. De deelnemers zullen als Franse veroveraars de verdedigingswerken van de Bergenaren (de organisatie) trotseren. Ze moeten water, modder, hindernissen (denk aan monkeybars, klimmuren, tijgerbanen) en nog veel meer trotseren. De route leidt ze langs de mooiste stukken van de Brabantse Wal met bijvoorbeeld het mulle zand van de Bergse Heide en diverse wateren rond het fort als extra hindernissen.

Rovers Run terrein

Ook aan de vele enthousiaste toeschouwers is gedacht. Het veld direct naast Fort de Roovere wordt volledig ingericht voor bezoekers en deelnemers. Het historische karakter van de Rovers Run wordt daarbij extra belicht. Al bij aankomst word je ontvangen door een gastheer en gastvrouw uit 1747. Onder het genot van een hapje en drankje bij Herberg de Dorstige Draver kun je de veroveraars bekijken, toejuichen en fotograferen. Het kampement wordt van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat voorzien van opzwepende muziek: de hele dag wisselt een team van DJ’s elkaar af. De toegang van het Rovers Run terrein is gratis.

Tickets voor de run zijn te verkrijgen op www.roversrun.nl.