Van een knoop aanzetten tot een complete bruidsjurk, het kan bij De Herstelknoop

Foto: Jan

Sinds 2010 komt Mary Willigers bij haar klanten aan huis voor het maken, herstellen en vermaken van kleding en ander textiel werk.

Start in het bejaardenhuis

Na haar opleiding tot costumière coupeuse heeft Mary eerst een aantal andere banen gehad, tot ze in 2010, in het bejaardenhuis in Bergen op Zoom waar ze in de zorg werkte, begon met een uurtje per week kleding te repareren en verstellen voor de bewoners.

Dit beviel goed en mede op aandringen van haar zoons om haar passie te volgen heeft ze zich in september dat jaar bij de kamer van koophandel laten inschrijven en was ‘De Herstelknoop’ een feit. Zeker in het begin van De Herstelknoop heeft Mary veel steun gehad van de familie van Poppelen van de fourniturenwinkel aan de Bosstraat en van de familie Tebbens van de modewinkel aan de Steenbergsestraat in Bergen op Zoom.

SumLou Elegance

Maar Mary beperkt zich niet alleen tot het herstellen en vermaken van kleding. Onder haar eigen label ‘SumLou Elegance’ maakt ze ook nieuwe kleding op maat. Ook het maken van carnavals kostuums en het ontwerpen en vervaardigen van lederen accessoires hoort bij de service die Mary haar klanten kan bieden.

Naast kleding zijn er meer dingen die De herstelknoop kan bieden. Een van de dingen die tot het repertoire van De Herstelknoop behoren is het bekleden van wiegjes.

Aan huis

Het atelier van De Herstelknoop is bij Mary thuis maar het contact met de klanten vind plaats bij de klant aan huis. Het bespreken van de wensen, het geven van persoonlijk advies, het opnemen van maten en het passen, het gebeurt allemaal bij de klant thuis op het moment dat de klant dit wenst.
Door deze service kan Mary dan ook veel bejaarden, invaliden en mensen met een erg druk (zaken)leven onder haar klanten rekenen. Mensen die vaak geen tijd of gelegenheid hebben om naar een winkel of kleding atelier te gaan.

Eén van de leuke klussen die Mary gehad heeft was het helemaal vanuit lappen stof een prachtig nieuw prinsepak maken voor de jeugdprins van Sanegat (Huijbergen). Dit prinsepak was een grotere opdracht maar ook voor het aanzetten van een knoop of het inzetten van een rits kunnen de klanten bij De Herstelknoop aankloppen. Vaak blijkt dat klanten die tevreden zijn over een klein klusje daarna terugkomen voor grotere opdrachten.

De klanten waar Mary naar toe komt, bevinden zich in de ruime regio. Van Moerdijk tot Essen in België en van Dinteloord en Steenbergen tot in Zeeland, Mary rijdt heel de regio door om haar klanten thuis te bezoeken. Doordat De Herstelknoop geen duur winkelpand heeft kan Mary deze thuisservice bieden, zonder dat de klant daar extra voor hoeft te betalen.

Link: Facebookpagina van De Herstelknoop.

Enkele ontwerpen van ‘De Herstelknoop’