Scheuren in auto’s en werfbusjes tijdens opleidingsdag

Bij ATF in Zandvliet geen Barbecue op de laatste vrijdag voor het bouwverlof, maar een bijzonder interactieve opleidingsdag voor al haar werknemers. Medewerkers scheurden er op los in het belang van de veiligheid.

“Dus geen saaie theorie dag, maar een dag vol leerzame interacties, teambuilding én ‘fun’ met al de collega’s. Een dag die steeds in het thema van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid & Milieu staat.”Zegt directeur Mieke Frijters.

“Deze keer stond verkeersveiligheid op het programma. Arbeidsveiligheid en verkeersveiligheid raken steeds nauwer met elkaar verbonden, zeker in een wegenbouwbedrijf zoals ATF, waar verplaatsingen standaard deel uitmaken van het takenpakket. Met gegamificeerde verkeersopleidingen liet ATF NV- op vrijdag 6 juli – haar 120 vaklui ervaren hoe verrassend leuk ‘veilig autorijden’ kan zijn. We leerden onze wegenbouwers hoe ze o.a. moeten reageren in plotse moeilijke omstandigheden. Maar zeker zo belangrijk, de deelnemers ontdekten vooral hoe ze deze omstandigheden beter kunnen voorkomen, en hoe te handelen mocht het toch nog fout gaan.”