Open dag van het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation 380 kV in Rilland

Foto:

In opdracht van TenneT bouwt SPIE een nieuw hoogspanningsstation 380 kV nabij Rilland. Zaterdag 15 september kan iedereen een kijkje nemen op het hoogspanningsstation. Het station zet 10.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor publiek.

“Tijdens de Open Dag krijgt u een rondleiding over het bouwterrein, waarbij u de gelegenheid heeft om vragen te stellen over de ontwikkeling en werking van het hoogspanningsstation. Interessant voor jong en oud! Voor de allerkleinsten staat er een springkussen”, laat TenneT weten.

Het adres is Westelijke Spuikanaalweg 24, 4411 TB in Rilland – volg de bordjes ‘SPIE’ vanaf de A58. Let op: het bouwterrein is onverhard, dus zorg voor gepast schoeisel. Om de open dag te bezoeken moet je eerst een mail sturen met daarin het aantal personen naar [email protected].

Hoogspanningsstation Rilland
Bij Rilland worden een hoogspanningsstation en twaalf wintrackmasten gebouwd; deze masten zijn nodig om de bestaande hoogspanningslijn aan te sluiten op het nieuwe station. Het is noodzakelijk dit station tijdig te realiseren, omdat de energie-uitwisseling tussen Nederland en België de komende jaren groeit door onder andere de sluiting van kerncentrales in België. Daarnaast is er een noodzaak van internationale verbindingen om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Een goede verbinding met België is dan essentieel.