Dutch Agri Food Week laat zien hoe voedsel produceren anders kan

Foto:

Voedsel produceren zoals dat nu gebeurt, is eindig. Tijdens de Dutch Agri Food Week laat Zeeland zien hoe het anders kan. Zeeuwse ondernemers uit de agrofoodsector laten je kennismaken met het eten van nu en de trends voor de toekomst. Dat schrijft De Ondernemer.

In het artikel spreekt medeorganisator Ronald de Vos van FoodDelta Zeeland, de koepel van voedseltelend en – verwerkend Zeeland, over een trend: de behoefte aan meer transparantie ,,Als teler, producent en verwerker is het belangrijk dat je naast een goed product ook met een goed, eerlijk verhaal komt”, zegt hij tegen De Ondernemer.

Wat is er te doen tijdens de Dutch Agri Food Week:

  • 5 oktober | 10.15 uur: Opening en minisymposium bij de Oesterij in Yerseke.
  • 5 t/m 12 oktober | 12.00-13.00 uur en 17.00-19.30 uur: Zeeuwse lunch en diner bij het Scalda restaurant Puur a la Carte in Middelburg. Aanmelden via puuralacarte.nl/reserveren.
  • 6 oktober | 10.30-15.30 uur: Mosseltour van bodem tot bord in Yerseke. Aanmelden verplicht via mosselen.nl.
  • 6 oktober | 13.30-15.00 uur: Rondleiding Oesterputten aan de Havendijk 36 in Yerseke. Aanmelden via VVV-Zeeland.
  • 8 oktober | 13.00-15.00 uur: Alles over nieuwe gewassen en productontwikkeling bij AgriFoodCenter Rusthoeve in Colijnsplaat.
  • 11 oktober | 13.00-16.00 uur: Workshop transparantie in de foodketen bij Dockwize aan de Edisonweg in Vlissingen. Aanmelden via www.dockwize.nl.
  • 13 oktober | 9.30-11.30 uur: Biologische groente en fruit markt bij de Grote Verleiding aan de Hoge Akkerweg 25 in Kruiningen.
  • 13 oktober | 18.00: Aanschuifdiner bij de Voedselbron in de Dwarsstraat 9 in Graauw.