Wethouder de Kunder kondigde dinsdag zijn terugtreden aan

Gemeentehuis Reimerswaal
Gemeentehuis Reimerswaal
Foto: Jan

Wegens het teleurstellende resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen voor het CDA-Reimerswaal kondigde wethouder en lijsttrekker de Kunder zijn terugtreden aan.

De Kunder geeft de volgende verklaring:

“De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor het CDA-Reimerswaal uitgelopen op een teleurstellend slecht resultaat.

Als lijsttrekker trek ik me dit aan en neem ik hiervoor de verantwoordelijkheid.

Daarom stel ik me niet meer beschikbaar als wethouder van de gemeente Reimerswaal in een nieuw te vormen College van Burgemeester en Wethouders. Ook zal ik geen zitting nemen in de gemeenteraad.
Ik heb mij gedurende een periode van ruim twaalf jaar van wethouderschap met passie, plezier en naar mijn volle vermogen ingezet voor de gemeente Reimerswaal en haar inwoners. Ik kijk met dankbaarheid en voldoening terug op deze bestuurlijke periode. De contacten met de inwoners en de intentie om iets voor hen te kunnen betekenen hebben mij veel werkplezier gebracht.

Vooral bij de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn heb ik mij zeer betrokken gevoeld. Dit kreeg voor mij een extra dimensie toen met ingang van 1 januari 2015 de gemeente verantwoordelijk werd voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning , de Jeugdwet en de Participatiewet”.