Gemeente gaat streng controleren op containers op straat

Foto: Pixabay

Het te lang op straat laten staan van de afvalcontainer kan je duur komen te staan. De gemeente laat weten hier strenger op te zullen controleren.

De containers mogen pas vanaf acht uur voorafgaand aan de inzamelingsdag aan straat staan. De container moet ook weer uiterlijk voor middernacht van straat zijn gehaald op de dag van lediging.

Containers die te lang aan straat staan vormen volgens de gemeente Reimerswaal hinderlijke obstakels voor mensen met kinderwagens en invaliden. “Ook komt het de veiligheid ten goede als containers niet lang aan de openbare weg staan. Zo verstoppen spelende kinderen zich achter de containers en zijn minder zichtbaar voor automobilisten. De controles dienen ook als inbraakpreventie. De containers zijn immers een handig middel voor inbrekers om ergens op te klimmen.”

Daarnaast controleert de gemeente actiematig op zogenaamde bijplaatsingen. “Dit is grof vuil of het zijn zakken (veelal ongescheiden) afval welke gedumpt worden naast verzamelcontainers. Dit bevordert het woongenot niet en kan zwerfvuil veroorzaken. Bovendien leidt het tot onveilige situaties en kan het inzamelvoertuig de container niet legen, omdat de container geblokkeerd wordt door afval.”

Grof vuil kan kosteloos ingeleverd worden bij de milieustraat in Kruiningen (Stationsweg 8A).