Zo werkt de haltetaxi in Reimerswaal

Foto: Pb

Wat doet u als u de bus wilt nemen maar er komt geen bus? De provincie geeft het antwoord: Dan is de haltetaxi een mogelijkheid.

Deze taxi rijdt daar waar er te weinig reizigers zijn voor een ‘gewone lijnbus’. Wat is een haltetaxi en hoe werkt hij eigenlijk? Hier leest u hoe u gebruik kan maken van deze vervoersdienst.

  • De haltetaxi brengt u, net als de bus, van halte naar halte.
  • Hij rijdt daar waar er te weinig reizigers zijn voor een gewone busverbinding.
  • U moet de haltetaxi anderhalf uur voor vertrek telefonisch reserveren (088-23 58 000).\
  • U kunt alleen met contant geld betalen! Het tarief dat u betaalt, is afgestemd op het bustarief.

Reserveren

Reserveren van de haltetaxi doet u anderhalf uur van tevoren door te bellen naar 088 – 23 58 000 of te mailen naar: [email protected] Wilt u vóór 9.00 uur gebruikmaken van de haltetaxi? Vraag dan de dag ervoor uw reis aan. Voor het reserveren heeft u een gebruikerspas nodig. Deze vraagt u gratis aan via bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres. U krijgt de pas binnen vijf werkdagen toegezonden.

Betalen

U betaalt een op het bustarief afgestemd tarief (€ 0,89 opstaptarief en 0,15 per kilometer). Let op, betalen kan alleen met contant geld! Kortingen, ov-studentenkaart, ov-abonnementen en ov-chipkaart gelden niet.

Meer informatie

Waar rijdt de haltetaxi? De bushaltes waar een haltetaxi op afroep rijdt, zijn te herkennen aan de sticker op het haltebord. Een overzicht van haltes vindt u op www.zeeland.nl/haltetaxi. Daar vindt u ook meer informatie over de haltetaxi.