Burgemeester van Reimerswaal sluit woning in Hansweert

Archieffoto
Foto:

De burgemeester van Reimerswaal maakt bekend dat een woning aan de Maartenbroersweg in Hansweert is gesloten vanwege het aantreffen van softdrugs.

De sluiting van deze woning is ingegaan op 18 oktober 2018 en duurt tot 8 januari 2019.

Aangetroffen softdrugs

Uit politieonderzoek is gebleken dat in de woning aan de Maartenbroersweg een volledig ingerichte hennepkwekerij bevond. Tijdens doorzoeking van de woning is een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De politie heeft vervolgens een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.
Beleidsregels Opiumwet
In de beleidsnota ‘Handhaving artikel 13b Opiumwet” van de gemeente Reimerswaal is vastgelegd hoe wordt omgegaan met het aantreffen van soft- en of harddrugs in een woning. Naar aanleiding van de constatering van de politie heeft de burgemeester, conform het beleid, besloten om de woning te sluiten voor een periode van drie maanden.

Reden sluiting

De sluiting van de woning in Hansweert is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Politie, Openbaar Ministerie, gemeente en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toeroepen.

Gevolgen sluiting

Het besluit tot sluiting houdt in dat het voor eenieder gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Maartenbroersweg in Hansweert te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar.

Help mee drugscriminaliteit te bestrijden!

Ook uw hulp is van groot belang. Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij of drugslaboratiorium in uw buurt? Meld verdachte situaties bij politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten.