Schelderit door Zeeland en Brabant

Zondagmorgen om tien uur vertrok de achttiende Schelderit vanaf een nieuwe startlocatie, namelijk het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide.

De Schelderit is een jaarlijkse toertocht met bijzondere auto’s voor jongeren en jong volwassenen met een beperking en wordt georganiseerd door Lions Clubs Woensdrecht Zuidkwartier en Bergen op Zoom Scaldis.

Frank Dingemans van de RABO, Lions president Hanco v.d. Akker en organisator Gerard Slik

De tocht wordt gereden door het zuidwesten van Noord‐Brabant en het oosten van Zeeland. Met circa veertig auto’s stond het Ouwe Raedthuysplein goed vol en de passagiers stonden al te genieten van de prachtige automobielen voor de rit nog van start gegaan was.

Er stonden wat moderne wagens, zoals een prachtige Mercedes sportmodel en wat leuke cabrio’s, maar ook prachtige klassiekers zoals een Willy’s legerjeep, een Volkswagenbus uit 1966 met de opklapbare voorruit en een prachtige racinggreen MG uit 1947.

Willy’s legerjeep

De inschrijving was op het terras van Restaurant Het Raedthuys, waar de deelnemers ook een kopje koffie en een appelflap konden krijgen.

Inschrijving bij Restaurant Het Raedthuys

Om tien uur heette de president van de Lions, Hanco van den Akker de deelnemers welkom en gaf het woord aan Frank Dingemans van de RABO bank die het startsein mocht geven van de achttiende Schelderit.

Vertrek

Eén voor één vertrokken de wagens, onder begeleiding van een twaalftal verkeersregelaars op de motor voor hun rit door Brabant en Zeeland. Op één pechvogel na, wiens Fiat500 even niet wilde starten. Gelukkig kon hij de auto alsnog aan de praat krijgen om snel achter de stoet aan te gaan.

 

Rond twaalf uur was de lunchstop bij Hoeve Hildernisse in Bergen op Zoom waar een dweilorkest voor de muzikale opluistering zorgde. In de natuur rond Hoeve Hildernisse kon een wandeling gemaakt worden, tot de stoet om twee uur weer verder ging om rond half vier weer in Hoogerheide aan te komen voor een gezellige afsluiting.

De eerste deelnemer vertrekt vanaf het plein

Goed opvallen en gezien worden is belangrijk op de motor 😉

Links

Bekijk ook de uitgebreide fotoserie (60+ foto’s) bovenaan dit artikel !