waar mag je vissen en wat zijn de spelregels?

Foto: Pb

Recreatief vissen in binnenwater: waar mag je vissen en wat zijn de spelregels? Gemeente Reimerswaal legt het uit.

Het vissen in binnenwater is geregeld in de Visserijwet; ook het recreatief of sportvissen. De regels zijn eigenlijk simpel: In Nederland wordt voor de binnenwateren waarin gevist mag worden een VISpas/JeugdVISpas met bijbehorende lijsten van Nederlandse viswateren en de visplanner app uitgegeven; deze geven aan in welke wateren u mag vissen. U moet tijdens een controle dan ook de Vispas/Jeugdvispas met bijbehorende lijst van viswateren of de visplanner app kunnen tonen.

In Reimerswaal mag je met de VISpas+lijst/app vissen in het Bathse Spuikanaal en het Schelde-Rijnkanaal; voor het vissen in de Spuiboezem + de Toevoer- en Koppelleiding moet men lid zijn van W.S.V. Reimerswaal, HSV Het Spanjooltje of in het bezit zijn van een ‘VISpas + een dagvergunning’, verkrijgbaar bij het Shell-tankstation in Rilland. Voor het vissen in het Bufferbekken bij de Kreekraksluizen moet men lid zijn van H.S.V. Het Spanjooltje of in het bezit zijn van een ‘VISpas + een dagvergunning’ van het Spanjooltje. Voor de wateren Plattebank, Meiboomdijk in Krabbendijke en de Grote watergangen rondom Waarde moet u in het bezit zijn van een Vispas/Jeugdvispas van W.S.V. Reimerswaal.

Voor de niet bij de VISpas aangewezen wateren geldt, dat u daarin alleen mag vissen, met een schriftelijke toestemming van de eigenaar van het viswater en/of de rechthebbende op het visrecht. Heeft u die niet, dan mag u daar niet vissen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Vinkenissekreek, Den Inkel en in de Yerseke Moer.

Via de website: http://wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl kunt u onder vergunningen uw Vispas/Jeugdvispas aanvragen. Dit kost u enkele minuten en u kunt direct naar het water met een tijdelijk document. Gaat u eenmalig mee vissen met een vispashouder vraag dan een meevistoestemming aan via: https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/meevistoestemming/ u krijgt met deze toestemming dezelfde rechten als de vispashouder.

Kijk voor meer informatie op www.sportvisserijnederland.nl