Restaurant Crystal Palace in Krabbendijke heeft nieuwe eigenaar

Restaurant Crystal Palace heeft sinds april dit jaar een nieuwe eigenaar. Het Chinees Indisch restaurant staat bekend om de combinatie van snackbar en afhaal-chinees. Wij namen een kijkje bij Crystal Palace aan de Dorpstraat in Krabbendijke.

Er zullen maar weinig mensen in Krabbendijke en omstreken zijn die nog nooit wat hebben gegeten van Crystal Palace. Frites, loempia’s en frikandellen gaan in rap tempo -vanuit de frituur- over de toonbank. De snackkaart met veertig gerechten is nog niks vergeleken met de uitgebreide menukaart met Chinese en Indische gerechten. Op deze kaart staan meer dan honderd gerechten, variërend van babi pangang tot de specialiteit Theim sun kai. Dit laatste gerecht is gepaneerde kip in zoetzure saus met groente.

Restaurant

Hoewel het aan de twee afhaalbalie’s een komen en gaan is van klanten, hebben veel van hen het restaurant nog niet ontdekt. Daar mag wel verandering in komen als het aan eigenaar Peishan Yang ligt. “In het restaurant kunnen we de mensen extra service geven. Ze kunnen in het restaurant met veertig zitplaatsen rustig genieten van het eten”, zegt Yang.

Ervaring

Peishan Yang deed veel ervaring op in het Chinese restaurant wat ze samen met haar ouders had in het Gelderse Heerde. Ze is met haar gezin naar Krabbendijke verhuisd in verband met haar nieuwe bedrijf. Ze hoefde niet lang na te denken over het overnemen van het centraal gelegen restaurant met volop parkeerplekken in de buurt.

Overname

Tijdens de overname die erg snel is gegaan, is het restaurant geen dag dicht geweest, zegt een medewerkster. “Toch krijgen we dagelijks vragen van klanten over de verandering. In de praktijk verandert er weinig. Zelfs de kaart is nog voorlopig nog ongewijzigd”, zegt medewerker Joyce. Ondanks de overname behielden alle medewerkers hun baan.

Fotoserie

Klik op de foto boven dit artikel om een fotoserie te bekijken.

 

Een aantal weken geleden zijn deze bankjes geplaatst in het afhaal gedeelte van Crystal Palace.

Geplaatst door Chinees Indisch restaurant Crystal Palace op dinsdag 4 juli 2017