Belastingwaakhond komt bij jou aan de deur

Foto: Pixabay

Vanaf volgende week start de controle op het houden van honden binnen de gemeente Reimerswaal. De controle vindt huis-aan-huis plaats.

Medewerkers van het bureau Legitiem B.V. uit Velp voeren de controle uit. Een controleur komt aan de deur informeren of de bewoner een hond heeft. Als de controleurs een hond aantreffen waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, verzoeken zij u een aangiftebiljet in te vullen en te ondertekenen. De controleurs kunnen ook een boete uitdelen. Als er niemand thuis is, is het mogelijk dat de controleur op een ander moment langskomt.

Het bedrijf uit Velp voert de controles in opdracht van belastingkantoor Sabewa Zeeland uit. Zij verzorgen de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen van acht Zeeuwse gemeenten. Dat zijn Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen.

Tarieven hondenbelasting

De gemeente Reimerswaal heft hondenbelasting. Het aantal honden bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. In het belastingjaar 2017 gelden de volgende tarieven:

  • Eerste hond € 57,96
  • Voor iedere hond boven het aantal van één € 69,90
  • Kennel € 237,84