Zes vakteams Calvijn College door naar landelijke finale Skills Talents

Foto: Calvijn College

Op donderdag 18 januari 2018 vond het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents plaats bij Scalda en Prison Island in Middelburg. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Vijf vakteams van het Calvijn College mogen plaatsnemen in het team Zeeland Sharks. Op naar de landelijke finale!

Deelnemende leerlingen krijgen door deelname aan de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de bedrijfsprofielen binnen het vmbo.

Vakteams
Aan het Provinciaal Kampioenschap deden in totaal ruim twintig teams mee in verschillende vakrichtingen. De onderste zes teams gaan naar de finale in Zwolle.

  • Dienstverlening & Producten (DP)
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)
  • Zorg & Welzijn (ZW)
    team Calvijn College Middelburg winnaar
  • Economie & Ondernemen (EO)
    team Calvijn College Middelburg winnaar
  • Media, Vormgeving & ICT (MVI)
    team Calvijn College Krabbendijke Appelstraat winnaar
  • Groen – Tuinontwerp & -aanleg
    team Calvijn College Middelburg sowieso door naar landelijke finale (te weinig deelnemende scholen voor competitie).
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE)
    team Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder sowieso door naar landelijke finale (te weinig deelnemende scholen voor competitie).
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
    idem.

Ben de Reu, gedeputeerde van Provincie Zeeland, en Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter college van bestuur van Scalda, reikten de bekers en de certificaten uit aan de deelnemers.

Zeeland Sharks finaleteam
De winnende vakteams vertegenwoordigen de provincie Zeeland tijdens de landelijke finale van Skills Talents op D.V. 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle. Als provincieteam Zeeland Sharks nemen deze leerlingen het in de finale op tegen de andere provincieteams.

Bron: Calvijn College