Calvijn College Krabbendijke ontvangt predicaat Excellente School

Foto: Calvijn College

Groot feest op het Calvijn College in Krabbendijke: de school (locatie Kerkpolder & Appelstraat) ontving het predicaat Excellente School.

Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

In Krabbendijke luisterden de leerlingen in een versierde aula naar de woorden van jurylid Henk Koppert: “De school verzorgt uitdagend en contextrijk onderwijs. Jullie zijn niet alleen een goede school, maar je bent helemaal gericht op het recht doen aan verschillen tussen leerlingen.” De school biedt op vmbo-leerlingen begeleiding op maat. Koppert hierover: “De vertrouwensrelatie tussen personeel en leerlingen krijgt heel goed gestalte. De band met jullie, de relatie met leerlingen, is het allerbelangrijkste voor goed onderwijs. Het Calvijn College boekt met deze aanpak bovengemiddelde resultaten.”

Het jurylid noemde het Calvijn College creatief en innovatief. De school ondervindt waardering bij vervolgopleidingen, bedrijfsleven, collega-scholen en bestuur. Kennis en ervaring worden met collega-scholen graag gedeeld. “De jury heeft het Calvijn College leren kennen als een school vol enthousiasme, die gelooft in leerlingen en docenten en een steeds opgaande onderwijsontwikkeling.”

Voorzitter college van bestuur Bert Vogel gaf aan dat het bestuur ontzettend blij is met de inspanning. “Het is onze drive om God te dienen en van daaruit de naaste. Dat maakt de diepe toon van dankbaarheid. Hartelijk dank allemaal!” Wethouder Hans de Kunder: “Hier staat een trotse en blije wethouder voor kinderen die ons allemaal aangaan. Ga zo door!” Roger van Beveren van Vrienden van Elektro- en Installatietechniek: “Als bedrijfsleven mogen we alleen maar blij zijn met dit gebeuren.” Hij vertelde blij te zijn met het Calvijn College. “Het is een soort rustpunt waar je kwalitatief goed onderwijs krijgt.”

Juryrapport Calvijn College vestiging Krabbendijke Kerkpolder & Appelstraat