Leerlingen Calvijn leren op praktische manier over duurzaamheid

Foto: Pb

‘Zorgvol voor deze aardbol’, zo heet het project waarmee leerlingen van het Calvijn College locatie Krabbendijke Appelstraat zich bezighouden. Op deze manier leren ze hoe ze moeten omgaan met energie, voedsel, de zon en afval. In maart zullen leerlingen uit klas 1 stream 3 (praktisch vmbo) met de prikstok rommel opruimen in het dorp.

“Waarom deze actie? Om leerlingen er bewust van te maken wat er allemaal ligt, de schadelijke gevolgen voor het milieu, de kosten die gemoeid gaan met het opruimwerk en dat het verwerpelijk is om afval zomaar neer te gooien”, laat de school weten in een persbericht. Om zich in het thema te verdiepen zijn er voor de leerlingen veel activiteiten georganiseerd. Zo maken leerlingen een folder over duurzame energie, heerlijke soep – in tegenstelling tot de ‘plastic soep’ waarover ze gehoord hebben. Ook gaan leerlingen handel drijven ten bate van een goed doel. Ze ontdekken de kunst van recyclen, bezoeken kringloopwinkel De Ark en houden enquêtes.

Zorgvol voor deze aardbol betekent ook zorg dragen voor de aardbewoners. En dan niet alléén in tijdelijk opzicht. Twee (oud-)medewerkers van de zending komen hierover vertellen. Opbrengst van acties gaat naar het wekelijkse collectedoel Stichting Friedensstimme. Het project wordt afgesloten met een Amerikaanse maaltijd, waarbij ook alle ouders welkom zijn.

Op dinsdag 6 maart is het tijd voor de opruimactie van zwerfafval. Leerlingen gaan met de prikstok het dorp in om afval op te ruimen op de route tussen school en het dorpscentrum (Parallelweg, muziektent, omgeving Jumbo). Bij deze actie zijn ook Leerzin Coaching, MEC De Bevelanden en Gemeente Reimerswaal betrokken.