Deze klussen zijn geklaard tijdens NLdoet in Reimerswaal

NLdoet 2018
Foto: Vincent

Honderden vrijwilligers staken de handen uit de mouwen tijdens de veertiende editie van NLdoet. Deze klussen zijn gedaan in de gemeente Reimerswaal.

Op dertien plaatsen in de gemeente werden klussen gedaan op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Bij LTC Hansweert werd het clubgebouw geschilderd. Ook het scoutinggebouw van de Ridder Boudewijngroep in Yerseke, het gebouw van Muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert en de overkapping bij Voetbalvereniging Hansweertse Boys kregen onderhoud.

In Kruiningen werden de kantine en de tribune bij voetbalvereniging Kruiningen opgeknapt. Bij het Thomashuis in diezelfde plaats werd de oprit geëgaliseerd en werden de paden veilig gemaakt. Ook werd er werk verzet in de moestuin.

Tennisvereniging LTC is weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Het park, de kantine en de banen liggen er weer mooi bij. Bij Radio Beveland in Rilland werd een voorjaarsschoonmaak gehouden. Tot slot waren er ook acties bij gymvereniging VZOS, Stichting Op Je Gemak, KVW Hansweert en SGP Reimerswaal waren er NLdoet-acties.

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

SGP-Reimerswaal helpt wilgen knottenEen aantal kandidaten van de SGP-Reimerswaal, waaronder lijsttrekker Jaap Sinke,…

Geplaatst door SGP Reimerswaal op vrijdag 9 maart 2018

Vandaag zijn heel veel mensen druk bezig geweest met klussen in het kader van NL-doet. Wij hebben alle vrijwilligers…

Geplaatst door Reimerswaalvoorelkaar op vrijdag 9 maart 2018

Ongelooflijk! 30 mensen die zich hebben aangemeld voor onze klusdag van NLdoet vandaag. En we dachten nog wel: “We…

Geplaatst door Thomashuis Kruiningen op zaterdag 10 maart 2018

https://www.facebook.com/gemeentereimerswaal/posts/790970011098981