Deze inwoners van Reimerswaal kregen vandaag een lintje

Foto: Regioactueel.nl

Donderdag 26 april 2018 hebben zes inwoners van de gemeente Reimerswaal een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Alle nieuwe gedecoreerden zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Zij werden allen verrast door familie, vrienden en bekenden en burgemeester José van Egmond die de onderscheidingen uitreikte.

https://www.facebook.com/gemeentereimerswaal/photos/a.703514943177822.1073741829.580005875528730/814395228756459/?type=3&theater

De heer H. Christiaanse uit Yerseke

Hij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij voetbalvereniging Yerseke. Hij zet zich al zo’n 30 jaar, naast zijn werk, in bij voetbalvereniging Yerseke. Bijna elke dag is hij actief op het voetbalveld. Hij is lid van de onderhoudsploeg, betrokken bij onderhoud van het complex, op en rond de voetbalvelden. Het bestuur van Voetbalvereniging Yerseke noemt de heer Christiaanse een voorbeeld voor de leden van de voetbalvereniging, die als jeugdspeler, trainer en leider van diverse elftallen ook nu nog als vaste supporter altijd aanwezig is bij de wedstrijden van het eerste elftal. Voor zijn jarenlange verdiensten op sociaal maatschappelijk gebied is de heer Christiaanse benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw M.C. van Ettinger uit Kruiningen

Zij ontving haar onderscheiding voor haar ruim 30 jaar pleegmoederschap. Sinds 1986 heeft zij meer dan 15 kinderen opgevangen en opgevoed, meestal tot ze de volwassen leeftijd bereikten. Zij weet als pleegmoeder veel liefde en persoonlijke aandacht aan de kinderen te geven zonder afbreuk te doen aan de loyaliteit naar de biologische ouders. De kinderen hadden en hebben bij haar een vervangend warm, rustig en veilig onderkomen. Vaak drie kinderen tegelijk soms ook meer. Veel van de kinderen komen nog graag bij haar. Gaat een van de kinderen verhuizen, is er oppas nodig voor de kinderen of behoefte aan andere raad en daad, steeds staat zij weer klaar. Pleegmoeder zijn is een mooie maar zware taak. Voor haar inzet op sociaal maatschappelijk gebied is mevrouw van Ettinger benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A.J.H.M. Kersbergen uit Kruiningen

Zij ontving haar onderscheiding voor uiteenlopende activiteiten in Kruiningen. Sinds 1995, dus al 23 jaar, werkt zij mee aan de organisatie van de kindervakantieweek in Kruiningen. Ook vervult zij al 20 jaar een bestuursfunctie bij buurtvereniging De Harmonie en organiseert ieder jaar voor deze vereniging uiteenlopende activiteiten als bingo, fietstocht of feestavond. Ook bij zwemvereniging Zeelandia heeft zij al 20 jaar een bestuursfunctie waarbij ze met name de evenementen organiseert. Voor haar verdiensten op sociaal maatschappelijk vlak is mevrouw Kersbergen benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Jansen-Walraven uit Kruiningen

Zij ontving haar onderscheiding voor de lange periode (bijna 30 jaar) dat zij zich als vrijwilligster heeft ingespannen ten bate van de samenleving. Zij is sinds 1990, al 28 jaar, vrijwilligster bij Zorggroep Ter Weel. Allerlei taken nam zij op zich, van ondersteuning bij het borreluurtje, bij evenementen tot de rol van gastvrouw en portier. Ook is zij jarenlang lid geweest van de cliëntenraad van Ter Weel in Krabbendijke en was bovendien jarenlang mantelzorger voor haar bejaarde moeder. Ook voor de Bridgeclub Reimerswaal heeft mevrouw Jansen veel betekend. Ze helpt al ruim 20 jaar met bardiensten, en bij spelavonden. Niet voor niets werd ze een aantal jaren geleden door de vereniging uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Voor haar inzet op sociaal maatschappelijk gebied is mevrouw Jansen-Walraven benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J. Weststrate uit Waarde

Zij ontving haar onderscheiding voor uiteenlopende activiteiten in Waarde. Bijna 40 jaar was zij vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Inter Scaldis in Waarde. Van hulpleidster tot trainer en actief bij tal van activiteiten. Ook was zij lange tijd penningmeester van de vereniging. Ook is ze bijna 10 jaar vrijwilliger bij de Nederlands Hervormde Kerk in Waarde. Ze verzorgt onder meer het kerkblad en organiseert ontmoetingsmiddagen. Op dit moment is ze ook ouderling-kerkrentmeester in de kerkenraad. Voor haar inzet op sociaal maatschappelijk en kerkelijk gebied is mevrouw Weststrate benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau.

De heer R. de Wit uit Yerseke

Hij ontving zijn onderscheiding omdat hij meer dan 32 jaar actief is als lid van de vrijwillige brandweer in de Veiligheidsregio Zeeland. Hij is begonnen als jeugd brandweerlid in de toenmalige gemeente Vlissingen en is vervolgens in totaal 32 jaar brandweer vrijwilliger geweest. Toen hij in 1990 verhuisde naar Yerseke is hij daar bij de vrijwillige brandweer gegaan. De heer de Wit is werkzaam in de beveiliging en werkt nu bij Zeeland Refinery. Ook daar is hij bij de brandweer. De heer de Wit heeft verschillende opleidingen Brandwacht gevolgd en later ook die van hoofdbrandwacht. Als blijk van dank en waardering voor zijn jarenlange inzet voor het redden van mens en dier als vrijwillig brandweerman is de heer de Wit benoemd tot Lid in Orde van Oranje- Nassau.