Keurmerk voor Krabbendijks zeegroentenbedrijf

Foto: VPG zeegroenten

De lamsoren en zeekraal van VPG Zeegroenten uit Krabbendijke zijn erkend als Zeker Zeeuws Streekproduct. Dat meldt de Stichting Zeker Zeeuws.

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct is als licentiehouder verbonden aan het landelijke keurmerk Erkend Streekproduct Nederland (SPN). “Producten en diensten die door ons zijn gecertificeerd, zijn gegarandeerd Zeeuws en duurzaam. Wie voor een Zeker Zeeuws-keurmerk in aanmerking wil komen, moet aan strenge eisen voldoen. De belangrijkste zijn: de grondstoffen zijn afkomstig uit die streek
en verwerking vindt plaats in die streek. Tot slot worden de producten en grondstoffen op een maatschappelijk verantwoorde duurzame wijze geproduceerd.”

VPG Zeegroenten is opgericht in 2010, maar komt voort uit een familiebedrijf wat al sinds 1971 in deze sector werkzaam is. “Wij houden ons bezig met het dagelijks oogsten van lamsoren en zeekraal uit de Zeeuwse Wateren. Lamsoren en zeekraal zijn smaakvolle zilte groenten, boordevol gezonde voedingstoffen die groeien op zandplaten in onder meer de Zeeuwse Wateren. Beide producten zijn geheel biologisch, er worden geen bemestings- en bestrijdingsmiddelen gebruikt.” De Zeeuwse producten zijn te verkrijgen vanaf april tot en met september. Buiten om deze maanden leveren zij geïmporteerde zeekraal uit Mexico en Israël.