Politie rolt hennepkwekerij (439 planten) in Krabbendijke op

Foto:

Een woning aan de Dorpsstraat in Krabbendijke is gesloten vanwege het aantreffen van een hennepkwekerij en softdrugs. De burgemeester van Reimerswaal maakte dat dinsdag bekend. Dit is het tweede pand in Reimerswaal dat de burgemeester dit jaar laat sluiten om deze reden.

“Uit politieonderzoek is gebleken dat zich in de woning aan de Dorpsstraat in Krabbendijke een in werking zijnde hennepkwekerij bevond. Tijdens doorzoeking van de woning is een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. (439 planten). De politie heeft vervolgens een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning”, meldt de gemeente Reimerswaal.┬áNaar aanleiding van de constatering van de politie heeft de burgemeester, conform het beleid, besloten om de woning te sluiten voor een periode van drie maanden. De sluiting is ingegaan op 14 augustus 2018 en duurt tot 6 november 2018.

De sluiting van de woning in Krabbendijke is volgens de gemeente bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd.