Burgemeester en wethouders lezen vandaag voor op dag van de Duurzaamheid

Foto: Pb

Op woensdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Ook in Reimerswaal lezen net zoals in de rest van Nederland, burgemeester en wethouders voor.

Ze lezen voor uit de verhalenbundel “De kracht van nieuwe energie”. Pabo-studenten uit het hele land hebben de voorleesverhalen in dit boek geschreven over het thema nieuwe energie. Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres zijn 18 verhalen gebundeld in het rijk geïllustreerde boek, waarvoor kinderen van de basisschool alle tekeningen hebben gemaakt.

Burgemeester José van Egmond en de wethouders Kees Verburg, Jaap Sinke en Dirk Verburg gaan tevens met de kinderen in gesprek over duurzaamheid en nieuwe energie. “Deze voorleesactie is een mooie laagdrempelige manier om kinderen te betrekken bij de duurzaamheid en ze bewust te maken van het belang van duurzaamheid voor hun eigen toekomst. Het verhaal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de wereld om ons heen. En dit is precies wat de leerlingen gaan doen”, meldt de gemeente Reimerswaal. Het voorlezen vindt plaats op de Schuttevaer in Hansweert, De Bornput in Oostdijk, de Julianaschool in Krabbendijke en De Klimroos in Krabbendijke.