Vogelaar in Krabbendijke mag uitbreiden na koop grond

Foto: Google streetview

Vandaag tekende burgemeester José van Egmond en de directie van Vogelaar Vredehof bv een koopovereenkomst.

“Het bedrijf Vogelaar Vredehof B.V. aan de Oude Rijksweg 13B te Krabbendijke is al vele jaren op de huidige plek gevestigd en voorziet in veel werkgelegenheid”, schrijft de gemeente in een persbericht. Vogelaar is een handels- en verpakkingsbedrijf met een sterke specialisatie in hardfruit. Jaarrond worden grote volumes fruit uit de hele wereld behandeld en gedistribueerd.

De hoofdvestiging in Krabbendijke bevindt zich in het belangrijke fruitgebied van Zuidwest Nederland. Er werken veel inwoners van de gemeente Reimerswaal, in het bijzonder uit Krabbendijke. Vogelaar heeft al enkele jaren het voornemen om het bedrijf uit te breiden. Om voldoende plaats te kunnen bieden voor de uitbreiding heeft Vogelaar Vredehof het naastgelegen perceel gekocht van de gemeente Reimerswaal.

Naast de aankoop van het perceel dient ook het bestemmingsplan te worden aangepast. In de nu, tussen de gemeente Reimerswaal en Vogelaar Vredehof, gesloten overeenkomst zijn afspraken vastgelegd omtrent de verkoop van het perceel en de wijziging van het bestemmingsplan. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de daadwerkelijke uitbreiding.