Calvijn College Krabbendijke opnieuw Excellente School

CalvijnCollege
Foto: Reimerswaal.Nieuws.nl

Het Calvijn College aan de Appelstraat in Krabbendijke heeft het predicaat Excellente School ontvangen. Dat meldt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel.

De bevindingen van het onderzoek naar het excellentieprofiel staan in het juryrapport.┬á“De redelijke isolatie van de school en de grote afstand naar andere scholen werkt niet mee om veel buiten de eigen kring te delen. Toch is het zeer de moeite waard voor andere scholen hier een kijkje te nemen en er is ook zeker buiten eigen kring notie van dit pareltje”, schrijft de jury.

Maandag hebben 79 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2018 gekregen. Zij mogen dit predicaat in principe drie jaar voeren. De predicaten zijn toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen.In de afgelopen periode namen 110 scholen/schoolsoorten deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek.

De inspectie wil stimuleren dat Excellente scholen met andere geïnteresseerde scholen kennis delen over het terrein waarop ze excelleren. Later dit jaar treden scholen nader met elkaar in contact.