Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen krijgt derde Michelinster

Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage), dat is restaurant Inter Scaldes volgens de makers van de Michelingids. Het restaurant in Kruiningen ontving maandag de drie befaamde sterren in de gids van 2018 tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Bekijk bovenstaande video vanaf 1:20:04

Vanaf 2014 waren De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle de enige twee restaurants in ons land met drie Michelinsterren. Het is dan ook ieder jaar weer spannend of er een derde restaurant aan het rijtje wordt toegevoegd. Kenners speculeerden vooraf over het toetreden van Librije’s Zusje en Ciel Bleu in Amsterdam en Tribeca in Heeze. Uiteindelijk was het restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen dat werd bekroond met drie sterren.

Lange weg

Het restaurant heeft sinds 1984 twee Michelinsterren, toen Maartje Boudeling er nog chef-kok was. Het restaurant behield zijn twee Michelinsterren, en behaalt nu de derde onder de huidige chef-kok Jannis Brevet. “Het heeft ons echt bloed, zweet en tranen gekost. Het was een lange weg maar het was het waard”, zei Claudia Brevet. De eigenaars benadrukten dat ze het niet alleen hebben gedaan. “Bedankt hé, jongens”, zei Jannis tegen zijn personeel dat achterin de zaal zat.

RTL Late Night

Maandagavond vertelt chef en eigenaar Jannis Brevet hoe het voelt om het allerhoogste te bereiken. Samen met de andere sterrenchefs Jacob Jan Boerma en Jonnie Boer viert Brevet zijn succes.

Kaart

Kenmerkend voor de kaart van Inter Scaldes, zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Oosterschelde (seizoen)kreeft, oesters, mosseltjes en zeebaars staan in goede balans met wat het land te bieden heeft, zoals het Zeeuws zuiglam, de befaamde groentes zeekraal en lamsoren en uiteraard kazen en fruit uit de Bevelandse polder.

 

WE DID IT🌟🌟🌟Thank you team Inter Scaldes!

Geplaatst door Claudia Brevet op maandag 11 december 2017