Nieuwjaarsreceptie Reimerswaal: Het jaar van het “grote wij”

Gemeentehuis Reimerswaal
Foto: Jan

Dinsdagavond werd in het gemeentehuis in Kruiningen de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Reimerswaal gehouden.

Burgemeester José van Egmond heette alle aanwezigen welkom en wenste allen een gezond en voorspoedig 2018 toe.

De jaarwisseling is weer achter de rug en gelukkig was het dit jaar een rustige jaarwisseling met weinig schade. Zelfs het beruchte bushokje in Hansweert bleef onbeschadigd.

Een belangrijk onderwerp dit jaar is de watersnoodramp in 1953, nu 65 jaar geleden. Op 1 februari dit jaar is er een speciaal programma en een reünie om gastgezinnen en evacués uit die zwarte dagen uit de geschiedenis van Reimerswaal te herenigen.

De burgemeester keek ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen die dit jaar gehouden worden. Ze riep de inwoners van Reimerswaal op om actief met de politiek en de verschillende partijen bezig te zijn om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Om dit te ondersteunen wordt er in februari een speeddate avond met de politiek georganiseerd.

Tekenend voor de inzet van de inwoners van Reimerswaal is het grote aantal vrijwilligers dat zich aangemeld heeft voor een plaats op een stembureau. Zoveel dat er misschien zelfs wachtlijst gemaakt moet worden.
“2018 mag wat mij betreft het jaar worden van het grote wij”, aldus burgemeester Van Egmond.

Op zakelijk gebied roemde de burgemeester de samenwerking tussen LambWeston en Wiskerke Unions waarbij de één restwarmte gaat leveren aan de ander.

Tot slot noemde ze nog een bijzondere gebeurtenis op sportief gebied. De jonge talentvolle Congolees, Yannick, werd door elftalleider van Sportclub Waarde overgehaald om te gaan voetballen bij Waarde. Yannick zijn droom is om profvoetballer te worden en Sportclub Waarde wil Yannick een plek geven waar hij zijn droom waar kan maken.