Gezellige Winterfair op de Markt in Kruiningen

Kunstijsbaan op de Winterfair
Kunstijsbaan op de Winterfair
Foto: Jan

Ondanks het niet zo winterse weer vrijdag, was de sfeer prima op de Winterfair op de Markt in het centrum van Kruiningen.

Om drie uur vrijdagmiddag werd de Kruiningse Winterfair van de Kruse Ondernememersvereniging Kruiningen geopend door burgemeester José van Egmond van Reimerswaal.

De K.O.K. en de Winterfair

De Kruse Ondernemersvereniging Kruiningen (K.O.K.) bestaat nu vier jaar en organiseert activiteiten zoals een Winterfair en een Voorjaarsfair in Kruiningen.

Voorzitster Jolanda van der Borgt, vertelde dat de keuze op een Winterfair in januari en niet in december gevallen was omdat de organisatoren er geen kerstmarkt van wilde maken omdat alle betrokken ondernemers dan juist een drukke tijd in hun zaak hebben.

De bedoeling van de fair is om een gezellige activiteit in het dorp te maken en uiteraard om ook klanten naar het dorp te krijgen.

Eten en drinken en meer

Mensen die aan kwamen lopen om de fair te bezoeken konden de geuren van alle lekkernijen al ruiken. Frites, oliebollen, noten, glühwein, chocomel en nog veel meer lekkers was te koop op de Winterfair.

Naast de snackkramen stonden er elf leden van de Kruse Ondernemersvereniging Kruiningen met hun handel op de fair, zodat er voor iedereen wat te zien en te koop was.

Kunstijsbaan

Ook aan de kinderen was gedacht. Voor hen was er een kunstijsbaan aangelegd waar ze voor vijftig cent mochten schaatsen, en dat ondanks het veel te warme weer voor de tijd van het jaar.

Verloting

Om half acht ‘s avonds was de verloting van leuke prijzen zoals een E-bike van de nieuwe fietsenwinkel bij het dorp, boodschappenpakketten van de lokale middenstanders en cadeaubonnen van de Kruiningse middenstand. De verloting was een combinatie met de spaarkaarten van de deelnemende middenstand. Wie spaarkaarten inleverde had daarmee ook een lot.

De Winterfair in Kruiningen duurde van drie uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds.

Link