Inter Scaldes weer op 1e plaats Lekker500

Archieffoto ter illustratie
Foto: Pb

De 39ste editie van restaurantgids Lekker500 geeft Inter Scaldes in Kruiningen zijn toppositie van 2015 en 2014 terug vanwege zijn onberispelijke keuken. Collega Jonnie Boer die vorig jaar met De Librije in Zwolle nummer 1 was, doet één stapje terug.

“Prachtige villa in het Zeeuwse Zuid-Beveland, omringd door een weelderige tuin waar bij goed weer kan worden gegeten. Binnen veel kunst van patron-cuisinier Jannis Brevet zelf. Hij maakt verrukkelijke gerechten, echtgenote Claudia is de immer goedgemutste gastvrouw”, zor wordt het restaurant omschreven op de website van Lekker500.

De beoordelaar is vol lof over het restaurant: “Een onberispelijke keuken, hartelijke bediening, prachtige wijnen, geweldige locatie: het is geen wonder dat dit beroemde Bevelandse restaurant al jaren in de Top-10 van Lekker staat en dat het onlangs een derde Michelinster kreeg. Gasten uit de hele wereld komen naar de prachtige villa van SVH Meesterkok Jannis Brevet en zijn echtgenote en gastvrouw Claudia. Assistent-manager Miranda Stoffels wacht ons buiten op en leidt ons naar de serre waar een geolied en in eigentijds kostuum gestoken team, onder leiding van gastheer Bono van Veelen, ons een verrukkelijke middag bezorgt. Brevet kookt gul en rijk, maar houdt niet van overbodigheden. Na het champagneaperitief, blancs de blancs, Legras & Haas bij verrukkelijke hapjes van parmezaan, avocado, doperwt, kardemom, meloen, rode biet, ananas en karnemelk, proeven we geplette rauwe langoustines met Anna Gold kaviaar, yoghurt en komkommer. Gevolgd door koningskrab met cevenne ui in een aan tafel geëxtraheerde jus van tomaat, kaneel en salie. Geweldige smaakcombinaties, ideeënrijkdom en vakmanschap. De enthousiaste en bekwame sommelier Koen van der Plas maakt daarbij onvermoede wijnkeuzes. ”