Zeeuwse fietsverlichtingscampagne van start in Kruiningen

Fietsverlichting
Foto:

Het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) voert deze maand een fietsverlichtingscampagne uit in de provincie Zeeland. Het doel is om het voeren van fietsverlichting te bevorderen onder leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs én hun ouders.

Deze campagne ging op donderdag 10 januari 2019 van start. Op de tweede dag van de campagne leverde wethouder Jaap Sinke een fietsverlichtingspakket af bij dr. A. Comrieschool in Kruiningen. Het gaat hierbij om reflecterende stickers voor de leerlingen, maar ook stickers speciaal gericht op ouders. In totaal hebben 67 basis- en 7 voortgezet onderwijsscholen hebben in totaal meer dan 20.000 stickers aangevraagd. Teksten die op de stickers staan:

  • Licht aan, goed bezig!’
  • ‘Licht aan, goed voorbeeld!’

In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Deze zijn ook gericht op het voeren van de fietsverlichting. Ook zijn er fietsverlichtingsfolders te vinden in dit pakket van de landelijke campagne ‘Ik val op’.