Geen land te bezeilen met dronken bestuurder uit kruiningen

Foto:

Vrijdag aan het eind van de middag heeft op de Schoorse Oudedijk een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 37-jarige bestuurder uit Kruiningen is uit de bocht gevlogen en tegen een boom gereden.

Na het ongeval stappen de bestuurder en de bijrijder uit en vluchten een nabijgelegen weiland in, meldt de politie. Beide mannen hebben kennelijk een flinke slok op. Na een verwijzing van een getuige vinden opgeroepen agenten de mannen nabij de Kloosterweg. Rondom de bestuurder hangt een enorme alcohollucht. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook de 26-jarige bijrijder wordt meegenomen omdat hij zich met de aanhouding van zijn maat blijft bemoeien. Hij heeft hiervoor een bekeuring gekregen en mocht enige tijde later weer naar huis.

Op het politiebureau weigert de verdachte om een ademanalyse te ondergaan. In zijn ophoud cel zet hij schreeuwend en slaand de boel op stelten. Er is geen land met hem te bezeilen en kan vanwege zijn dronkenschap niet gehoord worden. Als hij weer nuchter krijgt hij op een later tijdstip opnieuw de kans om antwoord te geven op vragen van de politie.