Woningen Sluisburg Hansweert klaar voor de sloop

Woningen aan de Kerklaan, Sluisburg en de Schoolstraat worden klaargemaakt voor de sloophamer. Deze zomer staan er al nieuwe woningen.

Vloerbedekking, kasten, stoelen, noem maar op. Alles wordt uit de woningen gehaald zodat de sloop kan beginnen.

Sloop

Het appartementencomplex Sluisburg omvat 24 woningen die gesloopt zullen worden. Aan de Schoolstraat staan nog acht woningen die ook met de grond gelijk gemaakt zullen worden. De sloopklus zal de komende maand geklaard worden door het bedrijf Sturm en Dekker BV uit Oostkapelle.

Curavie

Op de plek van de woningen komen levensloopbestendige Curaviewoningen. “Omdat we te maken hebben met een woningmarkt die onderhevig is aan invloeden vanuit de politiek en samenleving zijn we genoodzaakt om een woning te realiseren die voldoet aan de laatste eisen van deze tijd. Daarnaast moet de woning betaalbaar, duurzaam en snel te realiseren zijn”, zegt opdrachtgever R&B wonen.

Fabriek

De Curaviewoning is verplaatsbaar en wordt geheel in de fabriek gerealiseerd. Vanuit de fabriek wordt de woning getransporteerd naar de bouwplaats. De woning kan binnen één werkdag geplaatst worden en zodra de infrastructuur is aangelegd kunnen de nieuwe bewoners -naar verwachting deze zomer nog- de sleutels in ontvangst nemen.

Zomer

De woningen worden in mei en juni gemaakt in de fabriek, waarna ze omstreeks juli geplaatst zullen worden in het dorp met 1675 inwoners. Architect is Grosveld van der Velden architecten uit Breda. De aannemer is VOF Peters van der Poel.

Subsidie

Voor het project is een Provinciale Impuls Wonen subsidie gegeven door de provincie Zeeland. De Provinciale Impuls Wonen is een subsidieregeling voor huizenbezitters die hun oude woning willen slopen, samenvoegen of bloksgewijs renoveren met een minimum van drie aaneengesloten rijwoningen. Projecten waarbij verouderde sociale huurwoningen worden gesloopt en er geen of minder woningen voor teruggebouwd worden komen ook in aanmerking. Particulieren, gemeenten, bedrijven, stichtingen corporaties kunnen subsidie aanvragen. “Met deze regeling willen we het overschot aan oude woningen, die niet meer aan de moderne eisen voldoen, verminderen. Hierdoor kunnen huizen weer in waarde gaan stijgen en neemt de kwaliteit van de huizenmarkt en de leefbaarheid voor de omgeving en omwonenden toe”, licht de provincie toe.

Ontwerp van de nieuwe situatie