Feestelijke actiemarkt in Waarde (fotoalbum)

Niet in het centrum van het dorp, maar aan de oostkant van Waarde waren er zaterdag volop feestelijke activiteiten. Gereformeerde gemeente Waarde hield zijn jaarlijkse actiemarkt.

De markt vond plaats op het terrein van grondverzetbedrijf Goud aan de Weelweg. Hier stonden 26 kramen van bedrijven en organisaties uit de regio. Op de markt waren onder meer boeken, wenskaarten en speelgoed te koop. Voor de jeugd waren er diverse activiteiten, zoals een brandweerdemonstratie en een springkussen. De volwassen bezoekers konden ondertussen van het weer en de gemoedelijke sfeer genieten op het terras met een ijsje of een bakje friet. Bezoekers konden ook een bod doen op de meest uiteenlopende producten. De hoogste bieder ging met het product naar huis en draagt daarnaast ook bij aan de gemeente.

De markt wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd. Sinds de nieuwbouw van het kerkgebouw aan de Meezeweg gaan de opbrengsten naar het bouwfonds. Jaarlijks wordt ruim 10.000 euro verdiend met de markt. De activiteitencommissie organiseert verder een oliebollenactie, kerstzangavond en paasactie. Naast het financiële doel is er nog een belangrijk doel zei Quinten Murre, voorzitter van de commissie. “We willen hiermee ook een bijdrage leveren aan de saamhorigheid in de gemeenschap. Iedereen is van harte welkom en het is dan ook gemoedelijk en gezellig”, aldus de tevreden voorzitter tijdens het evenement. Naar schatting bezochten 1500 mensen de markt.