Van supporter tot voorzitter: Interview met nieuwe voorzitter voetbalvereniging Yerseke

Foto: v.v. Yerseke

Voetbalvereniging Yerseke heeft sinds deze maand een nieuwe voorzitter. Wij interviewde de kersverse voorzitter David Bakker. “Ik vind het mooi om niet langer aan de zijlijn te staan.”

David Bakker (63) woont sinds 1987 in Yerseke en is al sinds 1979 werkzaam op basisschool Het Kompas in Yerseke.Bakker is intussen ruim 33 jaar directeur van deze school. Sinds enkele jaren is hij ook directeur van basisschool de Hoeksteen in Wemeldinge.

In zijn geboorteplaats Zaamslag (gemeente Terneuzen) heeft hij 8 jaar voetbalt bij v.v. Zaamslag. Ook voetbalde hij 23 jaar bij v.v. Kruiningen en 1 jaar bij v.v. Yerseke. Bij deze laatste club is hij al 27 jaar actief lid. Bakker heeft ervaring als trainer van jeugdelftallen in Yerseke en een dameselftal in Kruiningen.

Is het voorzitterschap bij v.v. Yerseke uw eerste bestuursfunctie?

Nee. Ik was tussen 1985 en 1998 dertien jaar bestuurslid bij v.v. Kruiningen. Van 1999 tot 2014 was ik bestuurslid bij tennisvereniging Yerseke, waarvan 14 jaar als voorzitter.

Hoe kwam u met v.v. Yerseke in aanraking?

Mijn zoon heeft vijf jaar bij v.v. Yerseke in het eerste elftal gespeeld, tot hij verhuisde naar Nijmegen. Mijn vrouw is actief als vrijwilligster bij het barpersoneel. Ik heb de club de laatste jaren gevolgd als supporter.

Hoe bent u voorzitter geworden?

De voorzitter van v.v. Yerseke, Mart Biersteker, verhuisde in april naar Amsterdam, waardoor de functie vacant kwam. Blijkbaar was er binnen het huidige ledenbestand niemand die de functie van voorzitter ambieerde. Vanuit mijn betrokkenheid bij de vereniging ben ik vervolgens op hun verzoek een gesprek met het bestuur aangegaan. Zeker omdat ze vooral een sturende, coachende rol vroegen, vond ik het wel uitdagend genoeg om er goed over na te willen denken.

Welke uitdaging verwacht u tegen te komen in uw functie als voorzitter?

V.v. Yerseke is een mooie vereniging, met veel potentie en veel betrokken leden, maar ook een club met uitdagingen. Wat ik ga doen als voorzitter is onder andere vrijwilligers ondersteunen, actief jeugdbeleid handhaven of uitbreiden en onderhoudszaken aan het complex goed regelen in overleg met de gemeente. En vooral de voorwaarden creëren waardoor leden met plezier de voetbalsport kunnen uitoefenen. Vanuit mijn bestuurlijke ervaring en mijn ervaring in het onderwijs hoop ik vooral een positieve, bindende en sturende rol te kunnen bieden. Vanuit mijn verbondenheid met het dorp en de sportclub(s) vind ik het mooi om niet langer aan de zijlijn te staan maar ook voor v.v. Yerseke iets te kunnen betekenen.