José van Egmond voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Reimerswaal

Foto: twitter.com/wethvanegmond

KRUININGEN – De gemeenteraad van Reimerswaal heeft maandagavond bekendgemaakt mevrouw José van Egmond voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Reimerswaal.

José van Egmond

Zij volgt Piet Zoon op, die sinds 1 mei 2016 waarnemend burgemeester is. Van Egmond is op dit moment wethouder in de gemeente Pijnacker – Nootdorp. Mevrouw Van Egmond (48) is lid van het CDA en was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (+/- 50.000 inwoners). Sinds 2010 is zij wethouder in het college van burgemeester en wethouders van diezelfde gemeente. Ze heeft in haar portefeuille: economie, glastuinbouw, grondzaken, onderwijs, jeugdhulp en kinderopvang. Ze studeerde op de Rijksuniversiteit van Leiden Franse Taal- en Letterkunde. Ze is gehuwd en heeft drie kinderen.

Boegbeeld

De gemeenteraad van Reimerswaal omschrijft mevrouw Van Egmond als ervaren en krachtig bestuurder, die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak. “De gemeenteraad ziet in haar de burgemeester, die de profielschets beschrijft als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente. Daarnaast is de raad ervan overtuigd dat zij als burgemeester de diversiteit in Reimerswaal recht zal doen en een verbinder kan zijn tussen de gemeenschappen onderling en tussen inwoners, bedrijfsleven en openbaar bestuur. De gemeenteraad ziet uit naar de samenwerking met mevrouw Van Egmond”, zei raadslid Tin Janszen als voorzitter van de gemeenteraad.

Benoeming

Tijdens een besloten raadsvergadering bracht de vertrouwenscommissie aan de gemeenteraad een advies uit voor de aanbeveling tot benoeming als burgemeester van Reimerswaal. Het was vervolgens aan de gemeenteraad een besluit nemen over de aanbeveling. Direct aansluitend aan de besloten vergadering werd de naam van de door de gemeenteraad
voorgedragen kandidaat bekend gemaakt in een openbare raadsvergadering.

Vervolgprocedure

Op grond van deze aanbeveling zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht voorbereiden. Op basis van de voordracht volgt een Koninklijk Besluit. Vooralsnog is de installatie van mevrouw Van Egmond als burgemeester voorzien voor donderdag 21 september 2017.

'
article
1934
José van Egmond voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Reimerswaal
KRUININGEN – De gemeenteraad van Reimerswaal heeft maandagavond bekendgemaakt mevrouw José van Egmond voor te
https://reimerswaal.nieuws.nl/nieuws/1934/jose-egmond-nieuwe-burgemeester-gemeente-reimerswaal/
2017-07-10T19:00:04+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/276/2017/07/10190742/josevanegmond1.jpg
burgemeester, reimerswaal
Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Nieuws, Rilland, Yerseke