Kleding shoppen voor arme medemens

Foto: Pb

De halfjaarlijkse kledingactie Reimerswaal is vandaag en morgen. Deze kledingactie is een samenwerking tussen de Kledingbank Zeeland en de gemeente Reimerswaal.

Op uitnodiging van de gemeente Reimerswaal kunnen inwoners van deze gemeente deelnemen aan de actie. Het betreft inwoners die in armoede leven, en derhalve geen geld hebben om nieuwe of tweede hands kleding aan te schaffen. De kledingbank ontvangt de “Reimerswaalse” klanten in Middelburg; in de grote zaal naast de kledingbank. Deze zaal wordt mooi ingericht, als winkel, met ook zitjes waar de klanten een kopje koffie of thee kunnen gebruiken.

Er is niet alleen kleding, maar ook allerlei accessoires als schoenen, tassen, sieraden, sjaals. Ook biedt de kledingbank bed- en badtextiel aan. Om dit te kunnen aanbieden is ze veelal afhankelijk van kleding e.d. die word gedoneerd. De kledingbank hoopt – door het verschaffen van gratis kleding – de klanten een steun in de rug te geven, zodat de klant zelfverzekerder weer vertrekt en wellicht weer wat toekomstperspectief ziet.

De gemeente Reimerswaal maakt deze kledingactie mogelijk door het verstrekken van subsidie. Hierdoor is het ook mogelijk om de klanten, die geen mogelijkheid hebben om naar Middelburg te komen, op te halen met bussen. Bent u geïnspireerd geraakt door het lezen over deze actie, en wilt u de kledingbank helpen helpen,kijk dan op hun website: www.kledingbank-zeeland.nl

Bron: Gemeente Reimerswaal