Dit is de nieuwe directeur van DNWG

Foto:

Koen Verbogt wordt de nieuwe directeur van DNWG. Hij volgt Erik Duim op die op 1 januari 2018 op eigen verzoek terug trad. Dat meldt het elektriciteit-, gas- en waterbedrijf.

Verbogt (47) is op dit moment werkzaam bij Stedin en directeur van TensZ, een Joint Venture van TenneT en Stedin, die het beheer verzorgt van het hoogspanningsnet in het verzorgingsgebied van Stedin.

Bij DNWG krijgt Verbogt de dagelijkse leiding over netbeheerder Enduris en infrabedrijf DNWG Infra. “DNWG is sterk verankerd in de Zeeuwse samenleving en staat voor een betrouwbare, betaalbare en veilige gas- en elektriciteitsvoorziening in Zeeland, nu en in de toekomst. Ik ben blij dat ik leiding mag geven aan dit mooie bedrijf”, aldus Verbogt in een persbericht.

Verbogt zal in het tweede kwartaal van 2018 starten als directeur DNWG. De exacte datum hangt af van het moment waarop Stedin Groep een opvolger heeft gevonden voor de vrijkomende positie van directeur A&V. Tot die tijd blijft Ad van Sluijs ad interim de taken van directeur DNWG waarnemen.

DNWG biedt volledige dienstverlening op het gebied van technische infrastructuur (elektriciteit, gas en water): van ontwerp en engineering tot aanleg, beheer en onderhoud. Daarnaast levert DNWG diensten op het gebied van meettechniek. In de provincie Zeeland, maar ook daarbuiten. Tienduizenden kilometers kabel en leiding zijn bij de medewerkers van DNWG in goede handen. Veiligheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel. DNWG is onderdeel van Stedin Groep.