Start bouwactiviteiten nieuwbouw gemeenschappelijke meldkamer

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Binnenkort start, aan de Zuid-Oostsingel in het stationsgebied van Bergen op Zoom, de bouw van het nieuwe politiebureau met de gemeenschappelijke meldkamer van brandweer, ambulance en politie.

Het nieuwe politiebureau vervangt in de toekomst het huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan. De aannemer BAM Bouw en Techniek gaat het nieuwe pand voor de politie realiseren.

veiligheidsregio’s Midden– en West-Brabant en Zeeland

Op dinsdag 30 augustus 2016 werd de gebruikersovereenkomst voor de gemeenschappelijke meldkamer van de veiligheidsregio’s Midden– en West-Brabant en Zeeland ondertekend in de Hofzaal van het Markiezenhof.

De ondertekening in 2016

Naast de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer zullen in het pand het Regionaal Coördinatie Centrum van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, het districtskantoor De Markiezaten, het basisteam Bergen op Zoom en het Regionaal Service Centrum worden ondergebracht. Dit nieuwe pand voor de politie zal gebouwd gaan worden op het terrein langs het spoor, vlak bij NS-station Bergen op Zoom.

Voorbereidingen

Op dit moment is de aannemer druk bezig met haar bouwvoorbereidingen. Deze maand start de aannemer zichtbare bouwactiviteiten op. Dan wordt het bouwterrein ingericht met bouwketen en hekken. Tot het nieuwe pand in gebruik is kunnen burgers met hun politiezaken gewoon terecht bij het bureau aan de Jacob Obrechtlaan.

Oplevering

De aannemer levert het pand in juli 2019 op en de politie neemt naar verwachting in oktober 2019 het nieuwe politiebureau in gebruik. Het huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan wordt dan overgedragen aan de gemeente Bergen op Zoom.

Informatiebijeenkomst

Op maandagavond 26 maart organiseert de politie samen met de aannemer een informatiebijeenkomst over de activiteiten rondom de bouw voor omwonenden en belangstellenden. U bent van harte welkom van 19.30 uur tot 20.30 uur in het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan 9. Wij vragen u om u vooraf aan te melden voor deze avond door een mail te sturen aan [email protected] of via telefoonnummer 088-712 37 22.