Miljoenen euro’s subsidie beschikbaar; Zeeuwse MKB’ers kunnen profiteren

Foto:

Er zijn miljoenen euro’s subsidie beschikbaar voor ondernemers. Daarom gaan medewerkers van de Provincie, gemeenten, Impuls Zeeland en Kamer van Koophandel de Zeeuwse regio’s langs om MKB-ondernemers te informeren over subsidie- en financieringsmogelijkheden. Doel is dat meer ondernemers subsidie gaan aanvragen.

Volgens de provincie verandert het ondernemerslandschap in rap tempo door technologie. “Met snel opkomende nieuwe technologie├źn en nieuwe business modellen die complete bedrijfstakken transformeren, innoveren steeds meer bedrijven samen. Zeeland wil inspelen op deze snel veranderende trends en ontwikkelingen door het ondersteunen en aantrekken van startups en het aanjagen van innovatie”, aldus de gemeente in een persbericht.

MKB-ondernemers kunnen een beroep doen op verschillende regelingen, zowel regionaal, nationaal als Europees. In de meeste gevallen zijn de subsidies bestemd voor innovatie of duurzaamheid, maar er zijn ook alternatieve vormen van financiering mogelijk. “Door gebruik te maken van subsidies voor innovatieve projecten helpen we niet alleen bedrijven vooruit, maar zetten ze ook Zeeland op de kaart.”

De aftrap van de tour vindt plaats in Tholen op dinsdag 29 mei vanaf 19.00 uur op het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 in Tholen. Meer informatie, aanmelden op www.zeeland.nl/mkbroadshow.

Andere data zijn: 5 juni voor Schouwen Duiveland, 2 juli voor de Bevelanden, 9 juli voor Zeeuws-Vlaanderen en 10 juli voor Walcheren.