Sonn Franken brengt ijzingwekkende fictie en harde realiteit samen in thriller ‘Dossier Doel’

Foto: Sonn Franken

Schrijver Sonn Franken verdiepte zich de afgelopen jaren in het reilen en zeilen rondom de Belgische kerncentrale Doel. Hij merkte talloze incidenten en gebeurtenissen op die een risico vormen voor België, Nederland en de omringende landen. Het was voer voor een conspiracythriller, zoals Franken zijn boek bestempeld.

Alle gebeurtenissen en gedachtegangen rondom kernenergie, een productief maar dodelijk goedje, leidden tot een boek: Dossier Doel. Een thriller die de lezer meeneemt in een stroomversnelling van incidenten in combinatie met corruptie, belangenverstrengelingen, terrorisme en zelfs internationale complotten.

Het boek is niet alleen geschreven om een spannend verhaal te vertellen, maar dient ook als wake-up call. ‘De situatie rondom kerncentrale Doel is gevaarlijker dan we ons realiseren en we mogen absoluut geen enkel risico nemen met de veiligheid van onze omgeving’, zegt Franken.

Dossier Doel wordt uitgebracht door uitgeverij Boekenindustrie en zal worden gepresenteerd op 20 juli in Den Enghel op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Aanvang 19.00 uur.