Extra zitting Raad van State; Krabbendijke krijgt vast werkeiland voor nieuw elektriciteitsnetwerk

Foto:

De Raad van State heeft een extra zitting gepland op 18 juni om een uitspraak te doen over de het project Zuid-West 380 kV. Dit gaat over een nieuwe verbinding tussen Rilland en Borssele.

De huidige verbinding wordt maximaal benut en daardoor moet er een nieuwe verbinding komen. Ook met het oog op de toekomst, wanneer de opgewekte windenergie moet worden getransporteerd. Ondanks dat de Raad van State nog geen uitspraak heeft gedaan, worden er vast wel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Daarom zal er tussen juni en september in de Oosterschelde bij Krabbendijke een werkeiland worden aangelegd. Dit gebeurt vroeg, omdat het eiland tijd nodig heeft om goed vast te liggen. Daarom wordt er vanaf juni zand en stortsteen aangevoerd, zodat er bij goedkeuring van het plan vast een stevige ondergrond ligt, waar een nieuwe mast op kan worden gebouwd.

Het doel is om in 2020 een nieuw en goed elektriciteitsnetwerk te hebben van Rilland naar Borssele. In Rilland is inmiddels begonnen met de aanbouw van een hoogspanningsstation.