Een nieuwe traditie voor Zeeuwse examenscholieren

Foto: Pb

Dit jaar begint er in Zeeland een nieuwe traditie. Alle eindexamenscholieren in Zeeland ontvangen bij hun diploma-uitreiking een felicitatiebrief van Zeeland (dus niet van de Provincie, maar van heel Zeeland). Een warme boodschap met als kern: weet dat we je graag blijven zien, blijf met ons verbonden.

De brief is het startsein van een online campagne en een video waarin de brief door een reeks bekende en minder bekende Zeeuwen wordt voorgedragen. Een klein tipje van de sluier: “[…] een Zeeuw is niet bang om zijn horizon te verbreden. Die blijft op koers. Met zo’n basis (en je diploma!) kom je er wel!.”

Voor ons allemaal is helder dat de jeugd de toekomst heeft, maar helaas ziet de jeugd deze toekomst niet altijd voor zich in Zeeland. Het is zaak dat we met zijn allen beter uitdragen dat er volop toekomst is in de provincie, ook voor degenen die voor hun studie vertrekken uit de provincie.

Voor deze nieuwe traditie werken tal van Zeeuwse bedrijven, scholen en organisaties samen om breed de campagne uit te dragen. Zo verspreidt de campagne zich als een olievlek. En zien scholieren dat ze gemist gaan worden, en groeit het besef dat het de moeite waard is om in Zeeland te blijven of naar Zeeland terug te keren voor een mooie toekomst.

Op 29 juni wordt de teaser van de film gelanceerd die de scholieren wijst op de brief in hun diplomamap. Op 5 juli ontvangen de laatste scholieren hun diploma’s en brief en wordt de film officieel gelanceerd.