Zonnige Nazomerfair in Rilland

Zaterdagmorgen om tien uur startte onder een mooie blauwe hemel de Nazomerfair op het veld bij motorzaak De Knalpot in Rilland.

Traditiegetrouw wordt de Rillandse Nazomer Fair tegelijk gehouden met de Open Dag van BMW specialist De Knalpot aan de Haltestraat in Rilland. De bezoekers konden rondkijken tussen de zestig tot zeventig stands met allerhande producten, waarvan veel streekproducten. Brocante en sieraden, kunst, kleding, bier en kaas, ijs en wijn en nog veel meer.

Ook ‘goede doelen’ waren aanwezig zoals een stand van Gerty Poort, die honing en producten uit Afrika verkoopt voor voedsel- en medicijnenhulp in Gambia. Ook de familie Bezemer had een stand waar snoep en producten uit Ecuador verkocht werden voor hun project van Zorg en Zending in Ecuador. Hier konden ook frites van Yuca geproefd worden, een Zuid-Amerikaanse wortelknol. ook bekend als Cassave.

DarkWings stond weer op het terrein met een aantal prachtige grote en kleine roofvogels en een eindje verderop werd Zeeuws Abdij Bier verkocht. Bier dat ook gebruikt werd in recepten van het TV programma ‘Heel Holland Bakt’, recepten die ook op de stand verkrijgbaar waren.

Bij de stand van ijsboerderij Koehoorn was niet alleen heerlijk ambachtelijk ijs te koop, maar ook kaas en andere lekkernijen. Rond half één werd er, vlak voor de parkeerplaats van De Knalpot, een Linedance demonstratie gegeven en er was live muziek door onder andere zangeres Anna Mc Rose.

Voor de kinderen was er een springkasteel en kinderen kunnen zich laten schminken of hun haar mooi laten vlechten.

Ook oude ambachten waren vertegenwoordigd. Zo waren er demonstraties wijnmaken, stoelenvlechten en kantklossen, ambachten die je tegenwoordig niet meer zo vaak tegenkomt.

Bij de open dag van de motorzaak stond de showroom uiteraard vol prachtige occasions, was er een stand van Paardekam Suspension, een motorvering specialist uit Ossendrecht en ‘Boxerpower’ met BMW boxer onderdelen. Aan de andere kant van het terrein stonden ‘uitverkoop’ motoren. Wat oudere motoren voor een leuke prijs voor de liefhebbers.

Kijk voor meer foto’s in de fotogalerij bovenaan dit artikel  <<<<<<<