‘Sluiting distributiecentrum Emté gaat banen kosten’

Foto: Vincent Krijtenburg

Als gevolg van de overname van Emté door de Jumbo Groep Holding B.V sluit per 1 maart 2019 het distributiecentrum van Emté in Kapelle. De gemeente Kapelle maakt zich zorgen en schreef een brief naar Emté.

“Het distributiecentrum biedt veel mensen uit onze gemeente een baan. Nu de sluiting volgend jaar maart een feit is hechten wij veel waarde aan de begeleiding van het personeel naar een nieuwe baan. We begrepen van de locatiemanager dat het uw intentie is om u maximaal in te zetten om het personeel naar een nieuwe baan te begeleiden. Wij spreken u, als raad van bestuur, met deze brief er op aan dat u deze belofte waar maakt”, staat er in de brief.

De gemeente heeft vertrouwen in de organisatie door frequent overleg in de afgelopen jaren. “Al sinds begin 2016 zijn we met de locatiemanager van het distributiecentrum in gesprek, toen kregen we te horen dat het huurcontract van het huidige pand afliep. Duidelijk was dat het huidige pand niet meer aan de huidige wensen voor een logistiek centrum voldeed. De afgelopen jaren hebben we frequent overleg gevoerd met de vastgoedmanager en de directeur logistiek van Emté Holding B.V. om aan te geven dat het de gemeente veel waard was om de werkgelegenheid voor Kapelle te behouden. Veel werknemers uit Kapelle werken al vele jaren met plezier in het distributiecentrum.”

Radiostilte
“Op enig moment hebben wij Sligro een kavel aangeboden op de Smokkelhoek. Dit werd zeer door u gewaardeerd. En u zou dit voorstel meewegen in de beslissing over een nieuwe locatie. De tijd verstreek en we hoorden niks. Tot op enig moment naar buiten kwam, dat Jumbo en Coop de Emté supermarkten hadden gekocht. We hebben toen direct contact met u gezocht,maar u verwees ons door naar Jumbo en Coop. Ondanks verschillende pogingen om met hen in contact te komen was er radiostilte. Inmiddels begrepen we ook dat de kans groot was, dat de nieuwe eigenaren niet verder zouden werken vanuit het distributiecentrum in Kapelle. Er stond tenslotte een nieuw pand in Breda.”

Begin deze maand is het personeel door de Emté organisatie op de hoogte gebracht van het feit dat niet alleen het distributiecentrum Kapelle gaat sluiten, maar ook in Putten en de vleescentrale in Enschede.

Nu de verkoop definitief is, worden de EMTÉ winkels -onder andere die in Kruiningen en Kapelle- verdeeld onder Jumbo en Coop. Daarna zullen de winkels één voor één overgaan naar hun nieuwe formule.

article
5057
'Sluiting distributiecentrum Emté gaat banen kosten'
Als gevolg van de overname van Emté door de Jumbo Groep Holding B.V sluit per 1
https://reimerswaal.nieuws.nl/nieuws/5057/sluiting-distributiecentrum-emte-gaat-banen-kosten/
2018-10-18T07:42:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/276/2018/10/17224341/20181017_Rei_EMTE_001.jpg
EMTE
Nieuws