Alleen in Zeeland meer woningen verkocht

Foto: Pixabay

In bijna alle provincies is ook in het derde kwartaal van 2018 sprake van een prijsstijging van bestaande koopwoningen en een daling van het aantal verkopen. Alleen in Zeeland zijn in het derde kwartaal van 2018 meer woningen verkocht dan een jaar eerder.

Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
Bestaande koopwoningen waren in het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld 9,2 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is op kwartaalbasis de grootste prijsstijging in 17 jaar. In totaal zijn er bijna 57 duizend woningen gewisseld van eigenaar. Dit is een daling van 7,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2017.

In Zeeland meer woningen verkocht

Alleen in Zeeland zijn in het derde kwartaal meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In alle andere provincies was het aantal transacties lager dan in het derde kwartaal van 2017. In Zeeland zijn 1 554 woningen verkocht, een stijging van ruim 5 procent. Verder had Zeeland ook de kleinste prijsstijging van alle provincies. Net als in het vorige kwartaal was de prijsstijging het grootst in Flevoland. Overigens is de daling van het aantal verkopen ook het grootst in Flevoland.