Nacht van de nacht blijft donker in Reimerswaal

Foto:

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren De Natuur en Milieufederaties (aanstaande zaterdag) de Nacht van de Nacht. In de gemeente Reimerswaal blijft het donker.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Wie op de website van de Nacht van de Nacht op zoek gaat naar activiteiten ziet dat het in Reimerswaal donker blijft: er zijn geen activiteiten gemeld. Dichtstbijzijnde activiteiten zijn een natuurles in de Tropical Zoo in Kwadendamme en een viering en diner bij kaarslicht in het Brabantse Hoogerheide.

De Natuur en Milieufederaties: “Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht ontneemt ons niet alleen het zicht op de melkweg, jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte en onnodige verlichting. Dit zorgt voor verspilling van energie en geld en het verstoort het bioritme van dieren en planten. Met de Nacht van de Nacht campagne stimuleren de Natuur en Milieufederaties energiebesparing en het beperken van lichtvervuiling.”

Elk jaar is de Nacht van de Nacht weer een groot succes. Afgelopen jaar deden meer dan 43.000 deelnemers mensen aan een van de 500 nachtelijke activiteiten. Op 27 oktober 2018 wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd.

article
5092
Nacht van de nacht blijft donker in Reimerswaal
Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen
https://reimerswaal.nieuws.nl/nieuws/5092/nacht-nacht-blijft-donker-reimerswaal/
2018-10-26T07:07:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/276/2018/10/25111126/nachtvandenacht-zeeland.jpg
Nieuws