Rijkswaterstaat waarschuwt voor verraderlijke gladheid in Zeeland

Foto: Pb

Weggebruikers moeten dinsdag (22 januari 2019) rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Vanuit het zuidwesten trekt in de loop van dinsdagochtend 22 januari 2019 een front met lichte sneeuw over het land. Die wordt in Zeeland mogelijk voorafgegaan door ijzel, wat kan leiden tot verraderlijke gladheid. Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 cm, lokaal mogelijk tot 5 cm. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers alert te zijn.

Hinder tijdens dinsdagochtendspits

Vooralsnog verwacht Rijkswaterstaat een normale tot iets drukkere dinsdagochtendspits. Indien de winterse buien eerder het land intrekken dan dienen weggebruikers rekening te houden met veel hinder tijdens de ochtendspits.

Strooiwagens

Rijkswaterstaat zet waar nodig al het beschikbare materieel en personeel in voor gladheidsbestrijding. 1200 mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden.

Advies

Rijkswaterstaat heeft het volgende advies voor weggebruikers:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden;
  • De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen en voldoende afstand houden;
  • Rekening te houden met een langere reistijd;
  • Geef de strooiwagens de ruimte.