Gecombineerde belastingaanslagen op de mat

Foto: Pb

Omstreeks deze tijd ontvangen inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. Dit is een gecombineerde aanslag, zowel de gemeentelijke belastingen als de waterschapsbelastingen staan op de aanslag. Dit zijn de belangrijkste dingen die je erover moet weten:

Eind maart 2019 valt de aanslag waterschapsbelasting op de mat in de gemeenten Veere, Vlissingen, Middelburg, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. De inwoners van deze gemeenten ontvangen de aanslag voor de gemeentelijke belastingen via hun eigen gemeente.

WOZ-Waarde

Mensen die vragen hebben over de WOZ-waarde van hun woning, kunnen die direct stellen aan de taxateurs. Bij het aanslagbiljet treft u dit jaar een flyer hierover aan. In deze flyer wordt er ook geattendeerd op het eenvoudig en gratis bezwaar maken via onze website (www.sabewazeeland.nl). Een tussenpersoon is hiervoor niet nodig.

Aanslag in Berichtenbox of op de mat

Bent u aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvangt u de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox. Bent u niet aangemeld voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de belastingaanslag per post. De Berichtenbox vindt u op mijnoverheid.nl. U kunt daar inloggen met uw DigiD-inlognaam en –wachtwoord. In het menu-onderdeel Berichtenbox vindt u de correspondentie van de aangevinkte organisaties.

Afhandeling vragen

Als u vragen heeft over uw belastingaanslag, kunt u contact met Sabewa opnemen. De website www.sabewazeeland.nl is volledig vraaggericht opgebouwd. Ze zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur of u kunt een email sturen aan [email protected]. Op het aanslagbiljet staat een nadere toelichting over onze bereikbaarheid per mail of telefoon.

Betaling

De betaling van de termijnbedragen regelt u zelf door een automatische incasso af te geven of door zelf het bedrag over te maken vóór de genoemde vervaldata. De vervaldata staan rechtsboven op het aanslagbiljet. U kunt hiervoor dit jaar ook gebruik maken van de QR-codes op het aanslagbiljet om de betaling rechtstreeks digitaal in uw bankomgeving uit te voeren. Bij een automatische incasso wordt het bedrag in 9 termijnen afgeschreven. De afschrijving gebeurt aan het eind van de maand, startend in maart. Het gehele bedrag is dan eind 2019 volledig betaald.

Kwijtschelding

Als u recht heeft op automatische kwijtschelding, dan ziet u dit op de aanslag. Achter de belastingsoorten waarvoor kwijtschelding verleend wordt, staat een bedrag van € 0. Heeft u geen automatische kwijtschelding vooraf ontvangen en u denkt wel recht te hebben op kwijtschelding? Dan kunt u een kwijtscheldingsverzoek indienen via onze website www.sabewazeeland.nl.