Wethouder overhandigt zaterdag sleutels dorpshuis Schore

Foto: Pb

Wethouder Evertz van de gemeente Kapelle overhandigt op zaterdag 16 maart 2019 officieel de sleutels van het dorpshuis Schore aan de voorzitter van de gelijknamige stichting. Dat meldt de gemeente. Ze overhandigt de sleutels aan Daan Visser, de voorzitter van de stichting.

De dorpsraad Schore heeft vorig jaar in samenwerking met veel bewoners een dorpsvisie opgesteld. Onderdeel van deze visie was ook de rol van het dorpshuis in de Schoorse gemeenschap. Naast een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen uitvoeren is er vooral ook behoefte aan een ´huiskamer van het dorp´.

De Stichting dorpshuis Schore is eind 2018 vanuit de dorpsraad formeel opgericht. Begin 2019 is een gebruiks- en exploitatieovereenkomst ondertekend tussen de gemeente en de stichting. In de stichting participeren alle Schoorse verenigingen. Daarmee is een degelijk fundament gelegd voor de toekomst van het dorpshuis.

In overleg met het stichtingsbestuur knapt de gemeente de komende periode het gebouw op zodat het weer up to date is en dienst kan doen als de huiskamer van Schore.

De sleutels worden overhandigd op de dag van NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Op 16 maart 2019 heeft Stichting Dorpshuis Schore in het kader van NLdoet een klusdag in het dorpshuis georganiseerd. Schore zal dan letterlijk de handen uit de mouwen steken.