Twee aanhoudingen na melding geluidsoverlast

Foto: Pb

Zaterdagavond zijn een man en een vrouw aangehouden in hun woning. Zij worden verdacht van het veroorzaken van langdurige geluidsoverlast, agressief gedrag en bedreiging richting agenten.

Als agenten omstreeks 23.15 uur op een melding van geluidsoverlast reageren, constateren zij dat de muziek vanuit een aanbouw bij een woning in Wemeldinge zeer hard staat. Een groepje mensen houdt een gezellige avond en is duidelijk onder invloed van alcohol. Nadat de bewoners op de overlast zijn aangesproken wordt de muziek in plaats van zachter nog harder gezet. Eén van de agenten zet de muziek vervolgens uit en vraagt de man des huizes zijn identiteitsbewijs te tonen. Deze wil hieraan niet meewerken en begint buitenproportioneel dreigende taal uit te slaan. De man wordt vervolgens aangehouden.

Pepperspray
Hierop probeert de vrouw des huizes de aanhouding te belemmeren, waarna de zaak zo escaleert dat de agenten pepperspray moeten gebruiken om beide personen onder controle te krijgen. Beiden zijn vervolgens geboeid afgevoerd en overgebracht naar een politiecellencomplex. Tijdens het vervoer worden de agenten meerdere malen beledigd en bedreigd.